Az Apple visszafogott AI forradalma – lehet több a kevesebb?

A meglepetés nem maradt el: az Apple megállapodott a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI-val a generatív AI fejlesztéseik limitált használatáról. Ezen felül bemutatták a saját eszközökön futó operációs rendszerbe integrált, Apple infrastruktúrát használó Apple Intelligence-ökoszisztémát. Az Apple AI-stratégiája a felhasználói élményre, és az adatbiztonság középpontba helyezésére épül, amivel reményeik szerint eloszlatják a felhasználók új technológiával kapcsolatos ellenérzéseit és hamarosan milliók éltének részévé tudják tenni az Apple Intelligence-t.

Az Apple azt reméli, hogy a ChatGPT teljes kapacitásának hiányát bőven ellensúlyozni tudja majd a személyre szabottság. Az AI, amely az IPhone tulajdonosának helyzetét, kapcsolatait, szokásait és feladatait ismeri, minden eddiginél jobban leegyszerűsítheti a mindennapokat. Így az Apple megoldása végső soron relevánsabb lehet, mint a teljes kapacitású ChatGPT.

A stratégia sikerét először az ősszel érkező, AI-képességekkel felvértezett iPhone iránti kereslet fogja megmutatni. Ez az új készülék hosszú idő után az első jelentős iPhone-újdonság, ami egy minden eddiginél nagyobb léptékű iPhone-csere hullámot indíthat el, és az Apple részvényárfolyamát is új lendülethez segítheti.

Az Apple tehát ismét saját útját járja, bízva abban, hogy a kevesebb néha több – az egyedi, személyre szabott felhasználói élmény pedig minden technológia újításnál többet érhet! Meglátjuk elég lesz e…